Jouw portfolio Inloggen

Simulise in Voortgezet onderwijs

Met het e-portfolio van Simulise kunnen leerlingen alle soorten materialen opslaan en prachtig weergeven. Daarnaast biedt Simulise vele mogelijkheden om competenties en vaardigheden aan te tonen en te ontwikkelen.

Met interactieve opdrachten en zelfevaluatie krijgen leerlingen inzicht in hun sterke en te ontwikkelen kanten. Ze kunnen hun e-portfolio levenslang blijven gebruiken zodat ze er niet alleen op school profijt van hebben.

Toepassingen van Simulise


Een e-portfolio van Simulise kan in het voortgezet onderwijs verschillende voordelen bieden, zowel voor leerlingen als docenten. Hier zijn enkele redenen waarom het gebruik van een portfolio nuttig kan zijn:

Loopbaanoriëntatie

Simulise bevat een complete LOB methode. Ruim 30 opdrachten worden standaard meegeleverd en kunnen zo worden gebruikt of naar eigen wens worden aangepast.

wereld
Burgerschap

Burgerschap in Simulise benadrukt niet alleen de activiteiten, maar ook de waarden en de impact van bijdragen aan de samenleving. Het biedt een compleet beeld van de leerling.

Formatieve Evaluatie

Simulise wordt gebruikt als tool voor formatieve evaluatie, waarbij zowel leerlingen als docenten voortdurend feedback kunnen geven en ontvangen om het leren te verbeteren.

Oudercommunicatie

e-Portfolios kunnen een effectief middel zijn om de voortgang van leerlingen aan ouders te tonen. Het geeft ouders de mogelijkheid om het werk van hun kinderen te bekijken en de ontwikkeling van vaardigheden en competenties te begrijpen.

Metacognitieve Vaardigheden

Het opbouwen van een e-portfolio vereist dat leerlingen nadenken over hun leerproces, beslissingen nemen over welk werk ze willen opnemen en waarom, en hun groei analyseren. Dit stimuleert metacognitieve vaardigheden.

Levenslang ontwikkelen

Het bijhouden van een e-portfolio kan leerlingen helpen bij het voorbereiden van aanvragen voor vervolgopleidingen of toekomstige banen, omdat ze tastbaar bewijs hebben van hun prestaties en vaardigheden.

Functionaliteiten

e-Portfolio

Met Simulise willen we het beeld van de leerling compleet maken. Naast de kennis die leerlingen vergaren zijn ook de ontwikkeling van vaardigheden belangrijk. Dat leggen we vast in het portfolio.

opdrachten
Opdrachten

Alle opdrachten op één plek, in Simulise. Als docent kun je opdrachten klaar zetten. De vorm waarin een opdracht staat is variabel. Bijvoorbeeld in de vorm van een tekst, video, PDF of gecombineerd.

rubrics
Rubrics

In Simulise worden standaard rubrics meegeleverd. Deze kan je direct gebruiken, aanpassen naar wens of je kunt ze zelf maken.Bij het opstellen van eigen rubrics bieden wij ook professionele ondersteuning.

lesplan voor opdrachten
Lesplannen

In het lesplan kunnen leerlingen zien wat er verwacht wordt. Een lesplan kan op groepsniveau, maar ook op individueel niveau. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat leerlingen zelf mogen kiezen welke 3 van de 6 opdrachten zij uitvoeren.

Onze downloads

diagram

Whitepaper: Starten met vaardigheden

Wil je starten met het ontwikkelen van vaardigheden? Download ons whitepaper voor het 7 stappenplan.

Burgerschap in Simulise

Brochure: Burgerschapsonderwijs

Wil je weten hoe we we burgerschapsonderwijs hebben ingericht in het portfolio? Download hier de brochure.

Formatief evalueren in Simulise

Brochure: Implementatiebegeleiding

Wil je weten hoe we je begeleiden bij de implementatie van een portfolio? Download de implementatiebrochure.

Privacy convenant / AVG

Simulise verwerkt privacygevoelige of persoonlijk informatie.
Wij respecteren de privacy van bezoekers en gebruikers en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld. Persoonlijke gegevens worden door ons dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Onze verwerkingen vinden plaats in overeenstemming met de eisen die de privacywetgeving stelt.
Lees ook onze privacy verklaring.

Simulise gebruikt de verwerkersovereenkomst die is opgesteld op basis van de voorwaarden die zijn overeengekomen in het privacy-convenant: www.privacyconvenant.nl

Implementatiebegeleiding

Als je met het e-portfolio van Simulise gaat werken, krijgt je school te maken met nieuwe mogelijkheden maar ook met verschillende keuzes.

Hoe bereid je jouw team en de leerlingen voor op het veranderende onderwijs? We kunnen je hierbij helpen.

Met onze implementatie-ondersteuning krijg je de begeleiding die precies bij jouw school past.

Meer over begeleiding

Samenwerkingen

Om alle data van leerlingen snel te kunnen synchroniseren en om Single-Sign-on mogelijk te maken, werken wij ondermeer samen met:

Somtoday (Partnership)

Somtoday biedt met Somconnect en UWLR verschillende opties om leerlingen in te lezen. Dit inlezen gebeurt elke nacht voor alle docenten, klassen en leerlingen.
Met Somtoday hebben we een speciaal partnership voor de integratie van Simulise in Somtoday Connect en in de studiewijzers.

Magister

Magister biedt met UWLR een goed werkende optie om leerlingen in te lezen. Dit inlezen gebeurt elke nacht voor alle docenten, klassen en leerlingen.

Kennisnet Entree

Kennisnet Entree is de Single Sign-on portal voor het Nederlandse onderwijsveld. Simulise heeft met Entree een standaard koppeling om SSO mogelijk te maken.