Jouw portfolio Inloggen

Simulise in het Basisonderwijs

Met het digitaal portfolio basisonderwijs van Simulise kunnen leerlingen alle soorten materialen opslaan en prachtig weergeven. Daarnaast biedt Simulise vele mogelijkheden om talenten aan te tonen en te ontwikkelen.

Met speelse opdrachten en evaluaties van leerlingen en ouders krijgen leerlingen inzicht in hun sterke en te ontwikkelen kanten. Ze kunnen hun digitaal portfolio levenslang blijven gebruiken zodat ze er ook op hun volgende school mee verder kunnen.

Een greep uit de toepassingen

Scholen gebruiken het digitaal portfolio voor verschillende toepassingen.
Van het ontwikkelen van vaardigheden tot een mooi talentendocument.

Creativiteit

Het samenstellen van een portfolio kan creatieve expressie aanmoedigen. Leerlingen kunnen hun werk presenteren op een manier die hun persoonlijkheid en creativiteit weerspiegelt.

Ouderbetrokkenheid

Portfolios bieden een tastbare manier voor ouders om de voortgang van hun kind te volgen. Het kan een effectieve manier zijn om ouders actief te betrekken bij het onderwijsproces.

Reflectie

Het opbouwen van een portfolio moedigt zelfreflectie aan bij jonge leerlingen. Ze leren nadenken over hun eigen werk, sterke punten en gebieden voor verbetering.

Feedback

In plaats van alleen te vertrouwen op gestandaardiseerde tests, biedt een portfolio de mogelijkheid om diverse voorbeelden van het werk van een kind op te nemen. Hierdoor kunnen leerkrachten een breder begrip krijgen van de vaardigheden en kennis van een leerling.

Persoonlijke Groei

Door gedurende het schooljaar werk aan het portfolio toe te voegen, kunnen leerlingen hun persoonlijke groei volgen en zien hoe ze zich ontwikkelen in verschillende vakgebieden en vaardigheden.

Functionaliteiten

Portfolio

Met Simulise willen we het beeld van de leerling compleet maken. Naast de kennis die leerlingen vergaren zijn ook de ontwikkeling van vaardigheden belangrijk. Dat leggen we vast in het portfolio.

opdrachten
Opdrachten

Alle opdrachten vanaf nu op een plek, in Simulise. Als docent kun jij opdrachten klaar zetten. De vorm van de opdracht, die is variabel. Bijvoorbeeld in de vorm van een blog, powerpoint, documenten of gecombineerd.

lesplan voor opdrachten
Lesplannen

In het lesplan kunnen leerlingen zien wat er verwacht wordt. Een lesplan kan op groepsniveau, maar ook op individueel niveau. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat leerlingen zelf mogen kiezen welke 3 van de 6 opdrachten zij uitvoeren.

rubrics
Rubrics

In Simulise worden standaard rubrics meegeleverd. Deze kan je direct gebruiken, aanpassen naar wens of je kunt ze zelf maken.Bij het opstellen van eigen rubrics bieden wij ook professionele ondersteuning.

10-14 Scholen

Specifiek de 10-14 scholen gebruiken Simulise veelvuldig om talenten van hun leerlingen zichtbaar te maken. Omdat Simulise een portfolio is dat levenslang mag worden gebruikt kiezen 10-14 scholen ervoor om het portfolio in te richten zodat leerlingen in het Voortgezet onderwijs er direct mee kunnen doorwerken.

Doorlopend portfolio

Het mooie aan Simulise is dat de leerling het mee kan nemen naar zijn of haar toekomst. Het is dus voor altijd. Dit heeft verschillende voordelen waar de leerling veel profijt van heeft!

Showcases in Simulise
Middelbare school

Het portfolio van Simulise mag een leerling blijven gebruiken als de overstap naar het Voortgezet onderwijs wordt gemaakt.

Vervolgopleiding

Zelfs als een leerling vervolgens gaat studeren kan het portfolio en daarmee het inzicht in de ontwikkeling worden voortgezet.

Competenties in Simulise
Werk

Ook als een leerling uiteindelijk gaat werken heeft het portfolio waarde. Elke werkgever is geïnteresseerd in de talenten en competenties van een toekomstig werknemer.