Jouw portfolio Inloggen

Feedback in Simulise

Het geven van feedback aan studenten is een essentieel onderdeel van het onderwijsproces en biedt verschillende voordelen voor zowel de studenten als de docenten. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom dit van onschatbare waarde is in het onderwijs:

Stimuleren van leerproces

Feedback dient als een krachtig hulpmiddel om het leerproces van studenten te stimuleren. Het voorziet hen van informatie over hun prestaties, wat essentieel is voor het begrijpen van sterke punten en gebieden die verbetering behoeven. Door actief te reageren op deze informatie, worden studenten aangemoedigd om voortdurend betrokken te blijven bij hun eigen leerproces.

Het ontvangen van zinvolle feedback vergroot de betrokkenheid van studenten bij hun eigen leerproces. Ze voelen zich niet alleen verantwoordelijk voor hun prestaties, maar krijgen ook een gevoel van eigenaarschap over hun leerproces, wat hun intrinsieke motivatie en leerbereidheid versterkt.

Basis voor gesprek

Feedback is niet alleen waardevol voor studenten, maar ook voor docenten. Het biedt inzicht in de effectiviteit van hun instructies en helpt hen hun onderwijsmethoden aan te passen aan de individuele behoeften van de studenten. Dit bevordert een continue verbeteringscyclus in het onderwijs.

Het opent deuren voor gesprek en samenwerking tussen docenten en studenten. Het creƫert een positieve communicatieve omgeving waarin studenten zich comfortabel voelen om vragen te stellen, problemen te bespreken en actief deel te nemen aan hun eigen leerproces.

SLB, feedback

Ontwikkeling van metacognitieve vaardigheden

Feedback stimuleert metacognitieve vaardigheden zoals zelfreflectie en bewustwording van het eigen leerproces. Het stelt studenten in staat na te denken over hun denkwijzen, hun strategieƫn voor leren te evalueren en bewust keuzes te maken om hun leerdoelen te bereiken.

Het maakt deel uit van een continu verbeteringsproces, waarin zowel docenten als studenten voortdurend leren en groeien. Door feedback te zien als een cyclisch proces, blijft het onderwijs dynamisch en afgestemd op de veranderende behoeften van de student.

burgerschap

Feedback in Simulise

Simulise biedt vele mogelijkheden. Zowel gevraagde als ongevraagde feedback is mogelijk. Door middel van rubrics, audio, open tekst en formulieren. Natuurlijk biedt Simulise vele feed-forward, 360 graden feedback en peer-feedback opties.

360 graden feedback
360 graden feedback