Jouw portfolio Inloggen

Onderwijsbegeleiding

Wij snappen als geen ander dat elke school andere behoeftes heeft. Elk implementatieproces is uniek. Als je met Simulise gaat werken, krijg je te maken met nieuwe mogelijkheden en keuzes. Hoe begin je met Simulise binnen jouw bestaande curriculum? Hoe bereid je jouw team en de leerlingen voor op de veranderingen? En hoe maak je je ambities waar? 

Met onze onderwijsbegeleiding krijg je brede implementatie-ondersteuning. Passend bij jullie. 
Onze onderwijskundige adviseurs hebben ruime ervaring binnen het onderwijs. Ze kennen de alledaagse praktijk van het werken op school. Via inspirerende trainingen en workshops begeleiden zij jullie stap voor stap. 

Is jouw school al vergevorderd met Simulise, maar zijn er nieuwe doelen of is er behoefte aan meer verdieping? Ook dan staan we klaar. Onze begeleidingstrajecten zijn gericht op de doelen die jouw school wil waarmaken.
 

Onze downloads

diagram

Whitepaper: Starten met vaardigheden

Wil je starten met het ontwikkelen van vaardigheden? Download ons whitepaper voor het 7 stappenplan.

Burgerschap in Simulise

Brochure: Burgerschapsonderwijs

Wil je weten hoe we we burgerschapsonderwijs hebben ingericht in het portfolio? Download hier de brochure.

Formatief evalueren in Simulise

Brochure: Implementatiebegeleiding

Wil je weten hoe we je begeleiden bij de implementatie van een portfolio? Download de implementatiebrochure.


Hoe zorg je dat je uit Simulise haalt wat erin zit? Met ons implementatietraject profiteert jullie school niet alleen nú van Simulise, maar kunnen jullie nog jaren vooruit.

1. Intake en warming up


We gaan niet ‘koud’ starten met trainen van docenten. We zorgen eerst voor draagvlak in de organisatie. De onderwijsvisie van de school moet voor iedereen herkenbaar zijn en de noodzaak van vaardigheden glashelder. Samen met de schoolleiding en de werkgroep stellen we vast wat het doel, de visie van de school en de urgentie is om te werken met het portfolio.
Met een kick-off meeting zorgen we dat iedereen het gezamenlijke doel begrijpt en onderschrijft.


2. Van visie naar vorm


We richten het portfolio in naar de visie van de school. Dit doen we samen met de key-users van de school. Hierbij is de overdracht van kennis direct geborgd. Key-users kunnen vervolgens zelf aanpassingen in Simulise doorvoeren.


3. De docententrainingen


De trainingen zijn ontwikkeld met een bewezen onderwijskundige aanpak. Alles is erop gericht om zoveel mogelijk resultaat te halen. We gebruiken casussen uit de praktijk. Jullie gaan aan de slag met herkenbare opdrachten en met eigen leerlingen. Er is ruim gelegenheid om te evalueren en ervaringen te delen met collega’s. We gaan veel oefenen zodat het werken met het portfolio natuurlijk aanvoelt en makkelijk in de bestaande lessen gebruikt kan worden.

4. Follow-up en evaluatie


Om te zorgen dat het portfolio optimaal wordt gebruikt houden we de lijnen open. In de weken na de training sturen we ‘boosters’ met herhaling en inspiratie om docenten te activeren. In tussentijdse evaluaties beoordelen we welke resultaten het portfolio al heeft opgeleverd.


5. Jaarlijkse terugkomdagen


Elk jaar organiseren we samen met de school een terugkomdag. Dit kan in overleg ingevuld worden met bijvoorbeeld een inloopspreekuur, een training of een workshop. Zo houden we ook na de implementatie jaarlijks de vinger aan de pols.
En blijven we jullie begeleiden bij het uitrollen van de visie.

Vragen over jouw implementatie begeleiding?

Albert-Jan staat voor je klaar!

Hallo, ik ben Albert-Jan van Simulise!
Ik vertel je graag meer over Simulise en de mogelijkheden.
Mail me op [email protected]

Wil je liever even bellen?
Bel me op 085 401 35 36