Jouw portfolio Inloggen

Roadmap
2024 – 2025

We blijven continu bezig om Simulise te verbeteren. We luisteren daarbij heel goed naar al onze gebruikers. Minimaal 2 maal per jaar brengen we een update uit met vaak veelgevraagde nieuwe functionaliteiten of uitbreidingen.
Wat we de komende tijd gepland hebben lees je hier in onze roadmap:

Zie ook onze eerdere releases

Meerdere beoordelaars van een opdracht

Verwacht per mei 2024
Eindelijk kun je zometeen met meerdere beoordelaars een opdracht van een student beoordelen. Je kunt kiezen om beoordelaar 1 én 2 te laten beoordelen. Of beoordelaar 1 óf 2. Of nog beter; beoordelaars na elkaar. Of setjes beoordelaars na elkaar. Kortom, bijna alles kan.
En wat dan ook kan is dat leerlingen of studenten elkaar beoordelen. Ook zij kunnen aangewezen beoordelaars worden.
We kunnen niet wachten!

Tussentijds beoordelen en afronden

Verwacht per juli 2024
Niet langer hoeven wachten tot een student de opdracht heeft afgerond en ingeleverd. Dat was een wens van veel actieve scholen. We zijn bezig dit mogelijk te maken. Je kunt dan tussentijds alvast zien wat een student al heeft gekoppeld aan de opdracht. En je kunt al feedback geven en rubrics invullen. Maar je kunt de opdracht ook eenvoudiger afronden of laten vervallen. Zonder dus afhankelijk te zijn van de student.

Inleveren en beoordelen als groep

Verwacht per juli 2024
Een veel gehoord verzoek; kan een groep studenten een opdracht in één keer inleveren? En kan een docent deze dan in één keer nakijken? Wel, dat komt eraan! De zomer van 2024 zijn we er nog druk mee maar daarna wordt dit mogelijk. Dat zal vast ook schelen in de werkdruk!

Vernieuwd portfolio

Verwacht per september 2024
Omdat we Labels hebben gemaakt moet het portfolio worden aangepast. Ook daar komt een krachtige filteroptie ingebouwd en we pakken meteen de lay-out even aan. Zodat veelgebruikte delen in het portfolio zichtbaar zijn en minder gebruikte delen iets naar de achtergrond verdwijnen.
Studenten kunnen in het nieuwe portfolio hun privacy-opties voor het gehele portfolio opgeven. En natuurlijk kunnen ze labels gebruiken én zelf aanmaken als dat gewenst is. Bijvoorbeeld om (eigen) leerdoelen aan een portfolio-stuk te koppelen.
Verder kan er makkelijker worden gesorteerd en veel beter gefilterd. Tot slot wordt het ook nóg mooier en daarmee leuker om een portfolio op te bouwen.

Student eigen elementen toevoegen aan paginasjabloon

Beschikbaar per september 2024
Als je een paginasjabloon gebruikt moet de student dit invullen als een soort formulier. De student kan echter naast wat in het sjabloon staat niets zelf toevoegen. Dat gaan we veranderen! Studenten kan worden toegestaan om eigen blokken toe te voegen aan het sjabloon. Tijdens het invullen. Zo krijg je een betere wisselwerking tussen docent en student en verzamel je meer en betere materialen op een pagina.

Koppeling met Somtoday Connect)

Beschikbaar per september 2024
We hebben al een samenwerking met Somtoday maar we kunnen nog intenser integreren. En dat gaan we doen. Er wordt gekoppeld met Somtoday Connect zodat een nog beter beeld ontstaat van uitgewisselde data.

Beroepscompetenties

Beschikbaar per september 2025
Een heel grote wens is om een totaalbeeld van de ontwikkeling van de student in het portfolio te krijgen. En daar horen naast vaardigheden (soft skills) ook zogenaamde Beroepscompetenties bij. Op dit moment zijn deze al inzichtelijk in Simulise maar het kan altijd beter. En daar hebben we een behoorlijk ambitieus plan voor. Zodanig dat het holistische beeld van de student een écht compleet beeld is. Met alle feedback, datapunten low-stake of high-stake en de complete voortgang eenvoudig inzichtelijk. Een belangrijk project waarin we dan ook samen optrekken met verschillende MBO en Hoger onderwijs instellingen.


Zijn er nog zaken die je mist? Laat het weten, we luisteren graag en nemen al je wensen mee.