Jouw portfolio Inloggen

Community is leren van elkaar

De stelling “Je leert het meest van elkaar” ondersteunt Simulise van harte. Op vele manieren kunnen leerlingen en studenten samenwerken en elkaar verder helpen. Bijvoorbeeld door 360 graden feedback of door te ‘liken’ op een timeline die lijkt op de social media die leerlingen prive ook al gebruiken.

Er zijn verschillende mogelijkheden om feedback of commentaar te verzamelen en zo het portfolio optimaal te vullen. De timeline is een goed voorbeeld van aansluiting op de belevingswereld van leerlingen en studenten. Leren wordt zo (nog) leuker!

meisje

Timeline

De Timeline in Simulise biedt alle mogelijkheden om je werk te delen met anderen binnen de school. Delen kan enorm helpen om stukken in het portfolio beter te maken. Commentaar verzamelen, dit bespreken en verwerken is een belangrijk onderdeel van informeel leren.

Simulise maakt dit makkelijk door alle delen van portfolio’s waarop commentaar gewenst is in een persoonlijke tijdslijn te plaatsen en deze natuurlijk ook op smartphones beschikbaar te maken. Elkaar helpen was nog nooit zo makkelijk en leuk.

Social media

Social media speelt een belangrijke rol in het leven van leerlingen en studenten.

Daarom hebben we Simulise een beetje op de zelfde manier opgebouwd. Natuurlijk wel vanuit een onderwijsperspectief, maar ook zo dat het leuk is om Simulise te gebruiken.

Iedereen kan in Simulise besluiten om items vanuit het portfolio te delen met anderen binnen en buiten Simulise. En daarmee commentaar of likes op te halen. Commentaar helpt om een portfolio-stuk te verbeteren, likes geven een goed gevoel. Beiden is belangrijk voor de opbouw van een goed portfolio.

Simulise lijkt dus op social media, ook vanwege de Timeline die lijkt op social media op internet. Echter nooit anoniem en altijd zichtbaar voor de school.

Informeel leren

Omdat studenten het meest leren van elkaar biedt Simulise een social media platform. Elke student kan toegang krijgen tot deze community en kan updates plaatsen. De belangrijkste input van de community komt vanuit de portfolio’s. Alle artikelen in een portfolio kunnen worden getoond in het community om te worden voorzien van opbouwend commentaar. Zowel docenten als studenten kunnen elkaar zo helpen het beste uit zichzelf te halen. En op een eigentijdse manier.

Iedere gebruiker kan binnen de community een bijdrage leveren aan de leerprocessen van een andere student. Zelfsturend, reflecterend leren en werken worden in de community volledig ondersteund. Ervaringen worden gedeeld en de gebruikers worden uitgenodigd deel te nemen aan deze unieke vorm van samenwerken.

pagina