Jouw portfolio Inloggen

Digitaal portfolio voor het onderwijs

In de essentie bestaat Simulise uit twee onderdelen. Het gebruiksvriendelijke, zelf in te richten digitaal portfolio en een uitgebreide module voor het ontwikkelen en aantonen van vaardigheden. De opmaak en invulling van het portfolio? Die is vrij in te richten. Natuurlijk kunnen portfolio-onderdelen ook openbaar gemaakt worden, als showcase.
 
Wil je niets liever dan leerlingen die altijd door blijven ontwikkelen? Simulise ook! Daarom is het digitaal portfolio levenslang gratis in gebruik voor leerlingen en studenten. Dus ook als een student de arbeidsmarkt opstroomt.

Ook is het beveiligd en afgesloten voor de buitenwereld tot je leerling besluit delen openbaar te maken.

Hoe zit het digitaal portfolio in elkaar?

Het portfolio bestaat uit 3 onderdelen: Het “Profiel” waar een gekozen Showpagina geplaatst kan worden voor anderen om te zien, “Werk” de verzamelmap van gemaakte opdrachten en persoonlijke stukken waar de student trots op is en “Showpagina’s” waar bundels van gemaakt werk of directe pagina opdrachten weergeven worden.

Hoe ziet het portfolio eruit?


Een student bepaalt zelf hoe het portfolio wordt gebruikt en wat erin wordt opgeslagen. Vanuit het digitaal portfolio kan je eenvoudig items aan opdrachten of eindtermen koppelen. Dan kan het ook worden aangeboden ter beoordeling of reflectie aan docenten of medeleerlingen.
 
Verder kan je student in het portfolio ook blogs schrijven, zelf pagina’s indelen én bepalen of deze voor anderen beschikbaar zijn. Als docent zie je direct welke items nieuw zijn geplaatst en welke behoren bij specifieke opdrachten of eindtermen.

Alle voordelen

– Altijd en overal beschikbaar
– Op elk device te gebruiken
– Inloggen met Somtoday of Magister
– Levenslang te gebruiken door studenten
– Onbeperkte opslag van bestanden
– Inzicht in competenties en vaardigheden
– Eigendom van leerling of student
– Veilig, in Europa gehost en beveiligd