Jouw portfolio Inloggen

Culturele en kunstzinnige vorming

CKV is de afkorting voor Culturele en Kunstzinnige Vorming. Kort gezegd leren leerlingen bij dit vak meer over de kunst en cultuur, waarbij zij op een andere manier naar de maatschappij leren kijken. CKV is een verplicht vak op de middelbare school en moet voor het examen afgerond worden. Het doel is om hierbij een kunstdossier bij de houden, waarin de ontwikkeling in de relatie tot cultuur centraal staat. Bij Simulise kunnen leerlingen dit kunstdossier eenvoudig bijhouden in een veilige omgeving.

De essentie van culturele en kunstzinnige vorming

Bij culturele en kunstzinnige vorming maken leerlingen kennis met de wereld van kunst en cultuur: een wereld die beweegt en nooit stilstaat. Voor de persoonlijke ontwikkeling is het vak belangrijker dan wellicht gedacht. Het zorgt namelijk voor een bredere blik. CKV leert studenten om op een andere manier naar hun omgeving te kijken. Door uit de eigen bubbel te komen en open te staan voor andere culturen, leren zij in een breder perspectief naar de wereld te kijken en ontdekken zij dat er meer is dan hun eigen denkwijze. Een essentieel vak dat hen leert een mening te vormen en beter om te gaan met de diversiteit in de samenleving.

De ontwikkeling bijhouden bij CKV

Net als ieder ander vak is het van belang om de progressie bij de houden. Om de leerlingen te inspireren, dient dit proces op een aantrekkelijke manier ingericht te worden. Een stoffig portfolio is niet meer van deze tijd en daagt de leerlingen nauwelijks uit.

Bij Simulise kunnen de studenten hun ontwikkeling eenvoudig in een online dossier bijhouden. Zij hebben zelf de controle over dit dossier en brengen hun eigen pad in kaart. Het daagt hen uit het beste uit zichzelf te halen en op een unieke manier te inspireren: namelijk door zelf vaardigheden te koppelen waarin ze zich willen ontwikkelen.

Door een concreet doel aan CKV te koppelen, wordt de ontwikkeling tastbaar gemaakt en halen leerlingen er meer voldoening uit.

beeldscherm

Culturele kunstzinnige vorming met Simulise

Bij Simulise staat de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen centraal. Iedere leerling is anders. Wij vinden het daarom belangrijk dat iedereen een eigen leerroute kan volgen. Het ondersteunt bij een unieke talentontwikkeling, waarbij de vaardigheden van de leerling ├ęcht tellen.

Het portfolio is eigendom van de leerling en blijft dus ook na de schooltijd toegankelijk. In het kunstdossier van CKV kan de leerling opdrachten maken en zich laten inspireren door de ontwikkeling die zij doormaken.