Samenwerking met Somtoday

22-11-2023 | Hans van Vlaanderen
Samenwerking tussen Simulise en Somtoday

Vanaf vandaag kunnen we naar buiten brengen dat we een unieke samenwerking zijn aangegaan met Somtoday!

Somtoday is de bekende leverancier van het leerlingadministratie- en leermanagementsysteem in
het voortgezet onderwijs. Simulise heeft zich de afgelopen 10 jaar bewezen als portfolio platform met een levenslang portfolio gericht op competentieontwikkeling.

Bert Thijs de Jong van Somtoday: ” We zien de vraag naar een portfolio voor het VO steeds meer toenemen en wilden hier graag een adequaat antwoord op geven. We hebben goed gekeken naar de verschillende aanbieders en zagen in Simulise de beste aanbieder. De groei die Simulise heeft doorgemaakt, zowel op het gebied van aantallen gebruikers maar zeker ook op de mogelijkheden van het portfolio maken dat wij volmondig kozen voor dit portfolio.
Daarnaast is ook de bedrijfscultuur vergelijkbaar, zowel bij Somtoday als bij Simulise staat het belang van de school voorop. Dat uit zich in grote betrokkenheid bij de gebruikers, goed luisteren naar wensen van klanten en daar ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan.”

Hans van Vlaanderen, directeur van Simulise: “We hebben niet lang getwijfeld over deze samenwerking met Somtoday. Wij geloven al vanaf onze start in de filosofie van ‘best-of-breed’ ofwel gebruik de beste tool per toepassing en laat deze tools met elkaar samenwerken. Dat zullen we nu ook gaan doen. De studiewijzers in Somtoday zullen voorzien kunnen worden van opdrachten uit Simulise zodat de docent en leerling altijd weet waar leermaterialen zijn te vinden en 1 ingang houdt. Echter wel gebruik maakt van een heel goed portfolio platform voor de ontwikkeling van competenties.”

Daarnaast biedt Somtoday met Somtoday Connect als het gaat om leerling-gegevens een waardevolle integratie mogelijkheid die de koppeling met Simulise nog beter faciliteert en volledig AVG compliant is.

Kortom we zijn blij en trots op deze samenwerking met Somtoday en kijken uit naar de toekomst!