Talentontwikkeling

Talentontwikkeling in het onderwijs

Individuele talentontwikkeling van studenten is een belangrijk onderwerp in het onderwijs. Hoe zorgen we als opleiding voor een balans tussen talentontwikkeling en het doceren van het dagelijkse vakkenpakket?

Wat is een talentontwikkeling?

Talentontwikkeling gaat over hoe je als school omgaat met het talent van de leerlingen als individu en hoe je als school de ruimte biedt om dit verder te ontwikkelen. Het bewustzijn van de talenten is voor leerlingen zelfs een must, voor het vinden van een passende baan of vervolgstudie. Ga inhoudelijk aan de slag met het digitaal portfolio van Simulise en volg de talentontwikkeling van alle leerlingen op de voet.

Talenten
Rubrics

Hoe zet je als opleiding aan tot talentontwikkeling?

Als je je als opleiding graag serieus bezighoudt met talentontwikkeling, dan weet je dat dit onderwerp een proces voor de langere termijn is. Rome is niet in één dag gebouwd. Hetzelfde geldt natuurlijk voor de beste voetballers, kunstenaars, websitebouwers en advocaten.

Een kind zijn talent laten ontwikkelen duurt dus jaren. Om die reden beginnen veel van onze aangesloten scholen al met talentontwikkeling in het basisonderwijs. Wil je als school aan de slag gaan met talentontwikkeling van een leerling? Beantwoord dan samen de volgende vragen:

  • Waar liggen zijn/haar talenten?
  • Wat vindt het kind het leukste op school of in de vrije tijd?
  • Wat wil het kind later worden als hij of zij groot is?
  • In welk vak blinkt het kind uit?
  • Wat doet hij/zij minder graag en waar is hij/zij minder goed in?
Als je dit als school regelmatig tijdens de schooltijd monitort, ontstaat er een persoonlijk profiel van elke leerling. Zowel ouders, docenten als de leerlingen zelf krijgen dan goed inzicht in de persoonlijke talentontwikkeling.

Digitaal portfolio als kenniscentrum voor talentontwikkeling

Wij bieden scholen de mogelijkheid om de talentontwikkeling van individuele leerlingen bij te houden. Dit doen wij door het gebruik van en de inzage in een digitaal portfolio. Elke leerling is anders en daarom biedt Simulise veel mogelijkheden om individuele opdrachten te verstrekken.

Met de handige arrangeertool van Simulise kun je opdrachten of eindtermen inrichten voor specifieke groepen of individuele studenten. Zo kan elke gebruiker van het digitaal portfolio zijn eigen leerroute volgen. Met dit digitaal portfolio maken wij individuele talentontwikkeling mogelijk.

Portfolio

Maak van de leerling een talent in ontwikkeling – vraag als school de gratis demo aan!

Help de leerling nu een digitaal portfolio op te bouwen, waarmee zij inzicht krijgen in de ontwikkeling van hun talenten. Vraag eerst de gratis demo aan om te zien wat de mogelijkheden voor de school zijn.

Bekijk alle toepassingen

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.