Plusdocument in portfolio

Het Simulise Plusdocument

Simulise biedt in haar portfolio mogelijkheden voor het maken van een Plusdocument.
Het Simulise portfolio is eigenlijk één groot Plusdocument. Omdat leerlingen het portfolio hun leven lang mogen blijven gebruiken kunnen ze ten allen tijde eigen selecties maken van wat ze willen delen met anderen.

Echter ook als school wil je een selectie maken; datgeen dat je meegeeft bij afstuderen en waaruit blijkt wat leerlingen naast de standaard-schoolactiviteiten hebben gedaan. En hoe ze zich hebben ontwikkeld.

Simulise maakt dat makkelijk door de school een eigen Plusdocument te laten ontwerpen in het portfolio van de leerling. Het Plusdocument wordt hiermee een stuk veelzijdiger en veel eenvoudiger in te vullen voor scholen. Dat scheelt veel tijd voor mentoren en docenten.

Meer weten over Simulise? Meer informatie

Probeer Simulise zelf!

Eigen ontwerp

Als school bepaal je zelf wat op het Plusdocument van de leerling moet staan. De leerling vult dit zelf in maar de school bepaalt wat er moet worden ingevuld. De school voegt de eigen huisstijl toe zodat het Plusdocument er 'eigen' uitziet.

Snel overzicht van status

Simulise laat overzichtelijk zien wat de status is van het invullen van het Plusdocument door de leerling. Zijn alle verplichte velden gevuld en is voldoende tekst geschreven in de velden die hiervoor zijn bedoeld?

Eenvoudig printen

Het Plusdocument kan eenvoudig worden geprint op de printer van school. Het wordt natuurlijk ook in het portfolio van de leerling bewaard zodat het later ook digitaal kan worden gebruikt, bijvoorbeeld bij aanmelding op de vervolgopleiding.

Ontwerp je eigen Plusdocument

Het Simulise portfolio ondersteunt scholen bij het ontwerpen van een eigen invulling van het Plusdocument. Leerlingen vullen zelf het Plusdocument in in het eigen portfolio. Dat scheelt veel werk en laat de verantwoordelijkheid bij de leerling. Als school hoef je alleen nog maar te controleren wat is ingevuld en het uit te printen. Simulise plaatst er automatisch de huisstijl van de school onder zodat het Plusdocument echt hoort bij de school, zowel qua inhoud als qua design.

Anderen kozen al voor Simulise

'In Simulise komt alles bij elkaar. Het portfolio geeft een totaalbeeld van wat een leerling doet in het kader van zijn ontwikkeling.'
Karel Somers
Directeur van het Nuenens College

'Aan een diploma kun je niet zien waar de kracht ligt van een leerling en hoe zijn persoonlijke groei eruit ziet. Wij maken dat wél zichtbaar. Dat doen we in een persoonlijk portret in Simulise.'
Bas Leijen
Manager Onderwijs op De Nieuwste School

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.