Plusdocument vanuit je portfolio!

Er is momenteel veel discussie over het Plusdocument, de bijlage bij het diploma voor VMBO, HAVO en VWO. Op het Plusdocument moet een overzicht komen van de belangrijkste extra's van de leerling zoals persoonskenmerken, extra activiteiten en vaardigheden.
Maar hoe krijg je al die informatie boven tafel? Kost dat niet heel veel tijd, en hoe bepaal je wat erop komt te staan?
Met een uittreksel van het portfolio van Simulise zet je snel de belangrijkste en meest relevante competenties van een leerling op een rij.

Simulise legt al deze kenmerken en activiteiten vast in het portfolio van de leerling. Hieruit kan zowel digitaal als folio een Plusdocument worden gegenereerd. We brengen de vaardigheden in beeld met badges en de persoonskenmerken met een spinnnenwebdiagram. De extra activiteiten zien we in door leerlingen zelf geschreven verslagen.

Het Simulise portfolio ondersteunt leerlingen bij het ontwikkelen van vaardigheden en biedt de docent inzicht in hoe de leerling zich ontwikkelt. Leerlingen kunnen op een leuke en makkelijke manier hun eigen voortgang volgen maar ook feedback geven op elkaars werk.

Docenten hebben met de uitgebreide statistieken een volledig overzicht van de voortgang van de leerlingen. De 21st-century-skills worden zo op een natuurlijke manier in het lesprogramma opgenomen en ondersteunen het bestaande onderwijsprogramma.


Schrijf je in voor onze updates!

We informeren je over Simulise en andere ontwikkelingen
bijvoorbeeld rondom vaardigheden en het Plusdocument.

Wat kan Simulise voor jouw school betekenen?

21st Century Skills