Simulise in Magister.me

Maakt onderwijs in vaardigheden makkelijker

Meer weten over Simulise?

Magister.me & Simulise

In het onderwijs groeit de behoefte aan een gepersonaliseerd aanbod sterk. Met het platform Magister.me maakt Iddink het bieden van maatwerk een stuk eenvoudiger.

Tegelijkertijd gaat het op scholen allang niet meer alleen om cijfers en kennis vergaren, maar ook om het ontwikkelen van vaardigheden en de opbouw van een portfolio. En daarin voorziet Simulise.

Meer weten over Simulise? Meer informatie

Magister Simulise
Meer informatie over de samenwerking

Simulise in Magister.me

Magister.me voegt verschillende gespecialiseerde systemen bij elkaar. Daarmee heeft Magister.me een ander uitgangspunt dan de meeste leeromgevingen, waarin functionaliteiten zijn ingebouwd om toetsen te maken of een portfolio op te bouwen. Die functionaliteiten tippen niet aan gespecialiseerde systemen, zoals Simulise, dat zich uitsluitend richt op portfolio-opbouw en vaardighedenontwikkeling.

Door de integratie van Simulise in Magister.me vinden scholen in één keer antwoord op veel vragen. Magister.me faciliteert het leren van leerlingen. Met Simulise plaatsen docenten opdrachten die gekoppeld zijn aan vaardigheden in Magister.me. Zo kunnen leerlingen laten zien wat ze hebben geleerd.

Voordelen van Simulise in Magister.me

Scholen kiezen er zelf voor of ze Simulise willen integreren met Magister.me. Welke voordelen biedt het scholen, als ze kiezen voor Simulise in Magister.me? Eén keer inloggen is voldoende en Simulise maakt gebruik van de leerling- en klassengegevens uit Magister.
Verder kunnen docenten portfolio-opdrachten uit Simulise arrangeren in Magister.me en worden resultaten uit Simulise, zoals competentiediagrammen, in Magister weergegeven. Dit scheelt docenten een hoop werk. Alles staat overzichtelijk bij elkaar in één systeem, dat vinden docenten en leerlingen erg prettig.

Waarom Simulise?

Met Simulise kun je de ontwikkeling van vaardigheden inzichtelijk maken en je beschikt meteen over een LOB-methode, gekoppeld aan rubrics voor LOB-vaardigheden.
Maar welke voordelen biedt Simulise nog meer? Met Simulise geven scholen een cadeautje mee aan leerlingen als ze de school verlaten: een levenslang te gebruiken portfolio dat laat zien wat ze gedaan hebben en wat ze kunnen. Dáár hebben ze wat aan in de toekomst!”

Anderen kozen al voor Simulise

'In Simulise komt alles bij elkaar. Het portfolio geeft een totaalbeeld van wat een leerling doet in het kader van zijn ontwikkeling.‘'
Karel Somers
Directeur van het Nuenens College.

'Aan een diploma kun je niet zien waar de kracht ligt van een leerling en hoe zijn persoonlijke groei eruit ziet. Wij maken dat wél zichtbaar. Dat doen we in een persoonlijk portret in Simulise.'
Bas Leijen
Manager Onderwijs op De Nieuwste School

Vraag een demo aan!

En probeer Simulise zelf