Iedereen wil levenslang ontwikkelen

17-11-2023 | Hans van Vlaanderen
educate

Leren en je ontwikkelen doe je je hele leven lang en wat je daarbij opbouwt is van jou. Daarom zouden wij het raar vinden als je geen beschikking meer hebt over je portfolio als je van school afgaat.

Bij Simulise is de leerling of student (of de werknemer) dus eigenaar van het portfolio. En als je naar een vervolgopleiding gaat, stage gaat lopen, aan je eerste baan begint, solliciteert of ondernemer wordt, neem je Simulise met je mee.

In de tussentijd blijf je aan je portfolio bouwen. Je laat zien wat je gedaan hebt en waar je trots op bent. En doordat je portfolio gekoppeld is aan vaardigheden-rubrics waaruit een competentiediagram voortvloeit, kun je ook laten zien wat je kwaliteiten zijn en waar je kracht ligt.

Competenties

Dat is meteen de kracht van Simulise. Met de meeste diploma’s laat je vooral zien over welke kennis je beschikt. Daarmee weet de vervolgopleiding of de werkgever waartoe je bent opgeleid. Maar een diploma zegt meestal niks over de vaardigheden die je hebt ontwikkeld. Simulise doet dat wel. En dat is van groot belang voor vervolgopleidingen en organisaties.

Wanneer er vaardigheden of competenties zijn waar je minder sterk in bent, maar die wel belangrijk zijn bij het (toekomstige) werk dat je wil gaan doen, kun je laten zien wat je doet of gedaan hebt om die vaardigheden te ontwikkelen. Met Simulise kun je dus ook je ontwikkeling of groei je leven lang zichtbaar maken.

Bedrijfsleven

In het bedrijfsleven wordt steeds meer gekeken naar de optimale samenstelling van teams. Zeker als het gaat om zelfsturende teams waarin agile gewerkt wordt is het belangrijk dat mensen elkaar aanvullen wat betreft vaardigheden en competenties. Met een digitaal portfolio als Simulise kun je veel meer van jezelf laten zien dan met een diploma. Je kunt bewijsstukken plaatsen die aantonen dat jij het ondernemende type bent waarnaar een bedrijf op zoek is. Of je toont dat je consciëntieus bent door het gedegen rapport te laten zien van een onderzoek dat je hebt uitgevoerd.

Kortom, met Simulise laat je zien wie je bent. Je blijft je leven lang ontwikkelen!