Vaardigheden ontwikkelen

Vaardigheden ontwikkelen in het portfolio

Iedere leerling is anders en vormt een eigen leerroute. De vaardigheden staan hierbij centraal. Het brengt een ontwikkeling namelijk heel concreet in kaart. Ieder leerdoel is gekoppeld aan diverse vaardigheden. Door vaardigheden te ontwikkelen wordt de voortgang tastbaar. Het geeft leerlingen inzicht in hun sterke – en nog te ontwikkelen – vaardigheden, waardoor zij op een unieke manier kennis maken met hun eigen leerweg.

Maak kennis met het digitaal portfolio van Simulise en daag leerlingen uit om alles uit zichzelf te halen.

Probeer Simulise zelf!

Eigen ontwerp

Als school bepaal je zelf welke vaardigheden leerlingen moeten of kunnen ontwikkelen. Een leerling heeft natuurlijk de vrijheid om ook zelf keuzes te maken.

Rubrics

Standaard worden 30 rubrics meegeleverd voor het vaststellen van de ontwikkeling van de vaardigheden. Als school kun je dit combineren met alle andere vaardigheden die worden gemeten zodat een goed beeld ontstaat van en voor de leerling.

Meer dan cijfers

Met Simulise willen we het beeld van de leerling compleet maken. Naast de kennis die leerlingen vergaen zijn ook de ontwikkeling van vaardigheden belangrijk. Dat leggen we vast in het portfolio.

Waarom vaardigheden ontwikkelen?

Voor veel leerlingen is er onduidelijkheid over het kiezen van de vervolgstudie. Ze hebben nauwelijks in kaart waar hun kwaliteiten en interesses liggen. Een geschikte manier om inzicht te krijgen waar de competenties liggen van de student, is vaardigheden ontwikkelen. Het geeft namelijk eenvoudig aan waar de kracht ligt van de leerling en toont de voortang over een langer tijdsbestek. Zeker in de loopbaanoriëntatie kan vaardigheden ontwikkelen een relevant middel zijn om de leerweg concreet te maken. De vaardigheden zorgen voor een kapstok bij de persoonlijke ontwikkeling van de student.

vaardigheden ontwikkelen

De kunst van vaardigheden ontwikkelen

Vaardigheden ontwikkelen doe je met een competentieprofiel. Het geeft informatie over de kwaliteiten en talenten van de leerling en geeft een overzicht van de leerweg. Competenties worden onderverdeeld in vaardigheden. Voldoet de student aan de verschillende vaardigheden, dan kunnen diverse competenties behaald worden. Het is een manier om de voortang van studenten te monitoren, waarbij de ontwikkeling eenvoudig in kaart gebracht kan worden. De leerling bepaalt zelf welke route hij neemt om de vaardigheden te ontwikkelen. De persoonlijke leerweg is dé sleutel voor een effectieve voortgang.

Vaardigheden ontwikkelen met Simulise

Met het digitaal portfolio van Simulise kunnen leerlingen hun vaardigheden ontwikkelen én inzien. Als school kun je per leerroute instellen waar een opdracht aan moet voldoen en welke vaardigheden hierbij ontwikkeld worden. Is een opdracht afgerond, dan kun je meteen de voortang van de vaardigheid zien. Het is een interactieve manier om de ontwikkeling van studenten overzichtelijk te maken en vorm te geven. Het is een prikkel om effectief aan de slag te gaan en te investeren in de eigen toekomst. Door vaardigheden te ontwikkelen krijgt de leerling meer inzicht in wie zij is en wat ze hiermee kunnen in de toekomst.

Vaardigheden

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.