Hét digitale portfolio

Simulise portfolio

Het Simulise portfolio biedt alle mogelijkheden om (21e eeuwse) vaardigheden te meten en voor leerlingen zichtbaar te maken. Elke leerling ziet in het digitaal portfolio zijn eigen ontwikkeling terug in een gebruikersvriendelijk competentiediagram.
Simulise biedt een centrale plaats waar leerlingen al hun werk kunnen opslaan en vaardigheden kunnen aantonen. Simulise biedt badges en competentiediagrammen om vaardigheden inzichtelijk te maken. Het portfolio is een levenslang portfolio, leerlingen kunnen nu iets opbouwen wat ze in hun latere leven kunnen blijven gebruiken.

Meer weten over Simulise? Meer informatie

Probeer Simulise zelf!

Eigen rubrics

Naast de rubrics van de 21st Century Skills kun je ook eigen vaardigheden of competenties bepalen en in Simulise gebruiken. Bij elke vaardigheid kunnen criteria worden geplaatst met bijbehorende niveaus waarop deze zijn aangetoond.

Ontwikkeling van vaardigheden

Simulise gaat bij het vaststellen van het niveau van vaardigheden niet uit van cijfers maar van niveaus. Vaardigheden worden aangetoond in competentie diagrammen. Deze kan de school zelf inrichten of die van Simulise gebruiken.

Gaat een leven lang mee

Het digitaal portfolio van Simulise kan door leerlingen ook na schooltijd worden gebruikt. Het biedt alles om elk bestand, video of beeldmateriaal voor het leven lang te bewaren en te gebruiken om jezelf optimaal te presenteren.

Vaardigheden inzichtelijk

Het Simulise portfolio ondersteunt leerlingen bij het ontwikkelen van vaardigheden en biedt de docent inzicht in hoe de leerling zich ontwikkelt. Leerlingen kunnen op een leuke en makkelijke manier hun eigen voortgang volgen maar ook feedback geven op elkaars werk. Leerlingen kiezen zelf welke vaardigheden ze extra willen oefenen. Standaard worden in Simulise de 21ste eeuwse vaardigheden met bijbehorende rubrics meegeleverd.

Docenten hebben met de uitgebreide statistieken een volledig overzicht van de voortgang van de leerlingen. De 21st century skills worden zo op een natuurlijke manier in het lesprogramma opgenomen en ondersteunen het bestaande onderwijsprogramma.

Anderen kozen al voor Simulise

'In Simulise komt alles bij elkaar. Het portfolio geeft een totaalbeeld van wat een leerling doet in het kader van zijn ontwikkeling.'
Karel Somers
Directeur van het Nuenens College

'Aan een diploma kun je niet zien waar de kracht ligt van een leerling en hoe zijn persoonlijke groei eruit ziet. Wij maken dat wél zichtbaar. Dat doen we in een persoonlijk portret in Simulise.'
Bas Leijen
Manager Onderwijs op De Nieuwste School

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.