Gepersonaliseerd leren

Persoonlijk leren met Simulise

Omdat elke leerling anders is biedt Simulise veel mogelijkheden om individuele opdrachten te verstrekken. Dit kun je doen door vaardigheden te meten met de meegeleverde rubrics en op basis van deze resultaten extra opdrachten te geven.

Simulise komt met een handig basispakket aan vaardigheden en rubrics die de school naar eigen inzicht kan aanpassen. Bestaande eindtermen kun je instellen als leerdoelen in het portfolio, opdrachten binnen het huidige curriculum kun je koppelen aan de vaardigheden in Simulise. Met de handige arrangeertool van Simulise kun je opdrachten of eindtermen inrichten voor specifieke groepen of individuele studenten. Zo kan elke portfolio-gebruiker zijn eigen leerroute volgen.

Per leerroute kun je verschillende uitgebreide voorwaarden instellen voor waar een werkstuk aan moet voldoen of bijvoorbeeld wat de start- en einddatum is. Simulise monitort de voortgang van een leerling daarbij nauwkeurig.

Meer weten over Simulise? Meer informatie

Probeer Simulise zelf!

Eigendom bij de leerling

Als leerling kun je zelf bepalen wie je portfolio of delen van je portfolio mag zien. Je kunt je ouders, stagebegeleiders of anderen zelf uitnodigen en inzicht geven in je voortgang.

Kies je eigen opdrachten

Je kunt zelf kiezen welke opdrachten je helpen om je verder te ontwikkelen. In de bibliotheek staan altijd opdrachten die je kunt gebruiken om een volgende stap te zetten.

Voor altijd van jou

Maak wat moois van je portfolio omdat je van ons je portfolio altijd mag houden. Ook na school dus. Dat helpt om je aan te melden bij een andere school of bij het vinden van een baan!

Ontwerp je eigen portfolio

Het Simulise digitaal portfolio is van de leerling en we leggen het eigendom dan ook geheel bij hen. Leerlingen vinden het veel fijner als ze iets kunnen maken dat van hen is en blijft. Daarom bieden we die mogelijkheden in design, inhoud en het feit dat het portfolio blijvend van de leerling of student is. Zodat ze na hun schooltijd zelf kunnen kiezen om hun vaardigheden te delen met anderen voor een baan of een vervolgopleiding.

Anderen kozen al voor Simulise

'In Simulise komt alles bij elkaar. Het portfolio geeft een totaalbeeld van wat een leerling doet in het kader van zijn ontwikkeling.'
Karel Somers
Directeur van het Nuenens College

'Aan een diploma kun je niet zien waar de kracht ligt van een leerling en hoe zijn persoonlijke groei eruit ziet. Wij maken dat wél zichtbaar. Dat doen we in een persoonlijk portret in Simulise.'
Bas Leijen
Manager Onderwijs op De Nieuwste School

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.