Inzicht in wie je bent en wat je kunt.

Vaardigheden ontwikkelen inzichtelijk gemaakt.

Portfolio

Het digitale portfolio van Simulise biedt leerlingen en studenten een eigen, online omgeving waarin ze alle werkstukken, foto's en video's bewaren. De opmaak en invulling is geheel vrij in te richten en je kunt onderdelen van het portfolio openbaar maken als showcase. Na de opleiding kan het portfolio worden losgekoppeld van de school zodat het portfolio verder kan worden gebruikt op een vervolgopleiding of in een baan of opdracht.


Portfolio feature

Rubrics

Simulise biedt al verschillende rubrics aan. Deze zijn ook door school zelf samen te stellen.

Rubrics kunnen eenvoudig zelf worden ingericht en voorzien van badges of niveaus. Rubrics kunnen aan opdrachten of eindtermen worden gekoppeld. Ze worden bij toekenning gekoppeld aan de items in het portfolio. Een totaal overzicht van getoonde vaardigheden wordt in spinnenwebdiagrammen getoond in het portfolio.


Rubrics feature

Opdrachten

Docenten kunnen zelf opdrachten ontwikkelen in een geavanceerde arrangeertool. De opdrachten kunnen worden gekoppeld aan rubrics, bijvoorbeeld voor de 21st Century Skills. Opdrachten worden voorzien van voorwaarden en criteria. Opdrachten kunnen onderdeel uitmaken van een vooraf gedefineerd lesplan of leerroute. Voor Loopbaanorientatie en Begeleiding (LOB) levert Simulise al vele opdrachten en rubrics mee.

Docenten houden de voortgang bij door middel van overzichten per groep of per leerling. Ingeleverde opdrachten kunnen ook op plagiaat worden gecontroleerd.


Assignment feature

Informeel leren

Omdat leerlingen het meest leren van elkaar biedt Simulise een social media platform. Elke leerling heeft toegang tot deze community en kan updates plaatsen. De belangrijkste input van de community komt vanuit de portfolio's. Alle artikelen in een portfolio kunnen worden geplaatst in het community om te worden voorzien van opbouwend commentaar. Zowel docenten als leerlingen kunnen elkaar zo helpen het beste uit zichzelf te halen. En op een eigentijdse manier.

Iedere gebruiker kan binnen de community een bijdrage leveren aan de leerprocessen van een andere leerling. Zelfsturend, reflecterend leren en werken worden in de community volledig ondersteund. Ervaringen worden gedeeld en de gebruikers worden uitgenodigd deel te nemen aan deze unieke vorm van samenwerken.


Social community feature