Maak vaardigheden inzichtelijk

Inzicht in alle vaardigheden!

Het Simulise portfolio biedt alle mogelijkheden om vaardigheden te meten en voor leerlingen zichtbaar te maken. Elke leerling ziet in het digitaal portfolio zijn eigen ontwikkeling terug in gebruikersvriendelijke competentiediagrammen.

Als school kun je naast de meegeleverde rubrics voor 21e eeuwse- of brede vaardigheden ook eigen rubrics toevoegen voor elke andere gewenste vaardigheid.
Voor Loopbaanoriëntatie & begeleiding (LOB) worden opdrachten, rubrics en competentiediagrammen standaard meegeleverd.

Meer weten over Simulise? Meer informatie

Probeer Simulise zelf!

21st Century Skills standaard

Rubrics voor de 21ste eeuwse vaardigheden zijn standaard in Simulise opgenomen. Dit betekent dat alle rubrics die zijn ontwikkeld in Simulise staan en kunnen worden gebruikt als eindterm of binnen opdrachten.

Eigen vaardigheden en rubrics

Naast de rubrics van de 21st Century Skills kun je ook eigen vaardigheden in Simulise gebruiken. Bij elke vaardigheid kunnen criteria (rubrics) worden geplaatst met niveaus waarop deze zijn aangetoond.

Badges en competentiediagrammen

Simulise gaat bij het vaststellen van het niveau van vaardigheden uit van badges. Je kunt badges halen bij het aantonen van een vaardigheid. Vaardigheden worden aangetoond in competentiediagrammen. Deze kan de school ook zelf inrichten.

Waarom Simulise

Het Simulise portfolio ondersteunt leerlingen bij het ontwikkelen van vaardigheden en biedt de docent inzicht in hoe de leerling zich ontwikkelt. Leerlingen kunnen op een leuke en makkelijke manier hun eigen voortgang volgen maar ook feedback geven op elkaars werk. Leerlingen kiezen zelf welke vaardigheden ze extra willen oefenen. Standaard worden in Simulise de 21ste eeuwse vaardigheden met bijbehorende rubrics meegeleverd.

Docenten hebben met de uitgebreide statistieken een volledig overzicht van de voortgang van de leerlingen. De 21st century skills worden zo op een natuurlijke manier in het lesprogramma opgenomen en ondersteunen het bestaande onderwijsprogramma.

Anderen kozen al voor Simulise

'In Simulise komt alles bij elkaar. Het portfolio geeft een totaalbeeld van wat een leerling doet in het kader van zijn ontwikkeling.'
Karel Somers
Directeur van het Nuenens College

'Aan een diploma kun je niet zien waar de kracht ligt van een leerling en hoe zijn persoonlijke groei eruit ziet. Wij maken dat wél zichtbaar. Dat doen we in een persoonlijk portret in Simulise.'
Bas Leijen
Manager Onderwijs op De Nieuwste School

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.