Alle blogs...

Software developer bij Simulise

Door Hans van Vlaanderen — 8 Sep

Neem jij het stokje over?

Twee jaar geleden kwam onze collega Jesse voor het eerst over de vloer. Hij werd onze nieuwe Software Developer. Binnen no time was het duidelijk. Jesse past perfect in ons team. Juist daarom vinden we het zo jammer. Hij gaat weg. Gelukkig ligt dat niet aan de werkzaamheden of het team. Hoe wij dat weten? Een leuk interview. Zodat jij straks ook weet wat het betekent om Software Developer te zijn bij Simulise. We stelden hem een aantal vragen. Maar eerst:

Software Developer: wat het bij Simulise betekent

Simulise is een snelgroeiende en internationaal opererende onderwijssoftware leverancier. Een zogenaamde 'Edtech company'. Ondertussen werken ruim 125.000 leerlingen en studenten dagelijks met Simulise. En dat aantal groeit elke week!

Met deze functie vervul je een hele belangrijke rol binnen het team. Simulise verder ontwikkelen. Onze klanten, de scholen en jij leveren allemaal input. Die bepaalt wat er ontwikkeld wordt.

Simulise is een multi-tenant omgeving geschreven in Laravel. In de front-end wordt o.a. Vue.js ingezet. Daarnaast maken we ook gebruik van onder andere GraphQL, MySQL, Redis en Elasticsearch. Vind je dit interessant? Zie onze StackShare voor meer details!

Werken bij Simulise: dit is hoe Jesse dat ervaarde

Vraag: Welke problemen los jij voornamelijk op?
Voornamelijk de technische problemen van Simulise. Krijg je ergens een foutmelding? Willen we iets nieuws kunnen? Dan ben ik één van de personen die daar naar kijkt.

Er is regelmatig vraag naar nieuwe functionaliteiten. Het toffe daaraan vind ik hoe je van een vraag een technische oplossing maakt. De uitdagingen die daarbij horen? Een veilige code schrijven die functioneel, leesbaar en goed onderhoudbaar is. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog dat het er mooi uit ziet.

Je ontkomt er niet aan. Bugs, kleine foutjes, in het systeem. Van tijd tot tijd heb je er een, die komt dan aan het licht. Theoretisch gezien kun je van alles uitsluiten en beveiligen. In de praktijk komt het toch soms voor. Het is een zeldzame uitzondering die je toch even opnieuw laat nadenken. Hoe deel ik alles in en hoe schrijf ik het? Kan dat beter? Efficiënter?

Naar mijn mening is onderhoudbare code een van de grootste uitdagingen van iedere grote applicatie. Hoe groter die wordt, hoe meer tijd en moeite nieuwe implementaties kosten wanneer je die niet goed onderhoudt.

developer

Vraag: Wat maakt de functie Software Developer en Simulise een goede match?
Het aantrekkelijke bij Simulise is dat je op allerlei vlakken bezig bent: zowel front-end (hoe ziet het er uit?) als back-end (wat moet het kunnen?). Je hebt veel inspraak op vormgeving en hoe je zaken wilt/kan aanpakken. Naast individuele kennis leer je ook goed in teamverband een programma schrijven en controleren. Dat is nodig: je collega moet immers kunnen begrijpen wat je schrijft. Uiteindelijk moet je van vele markten thuis zijn, maar daardoor leer je ook een hoop!

Ik ben hier als Junior begonnen en heb gaandeweg erg veel kunnen leren van Mediors en Seniors. Het leuke aan Simulise is dat er gekeken wordt naar je groeipotentie en nieuwsgierigheid. Wil je veel leren en denk je dat je veel in je mars hebt? Kom dan eens een keer langs, wie weet word jij de volgende collega!

Vraag: Wanneer is de werkdag voor jou geslaagd?
Een werkdag is voor mij pas geslaagd wanneer ik weer een stuk verder ben gekomen met mijn opdracht en het nog eens mooi geschreven is ook. Vaak zijn functionaliteiten niet binnen een werkdag opgelost. Soms duren ze een week, soms zelfs wat langer. Per dag heb je in je hoofd hoe ver je wilt komen, alles daarbovenop is mooi meegenomen. Het gaat vaak niet over de hoeveelheid code die je schrijft, maar om de kwaliteit. Het kan dus voorkomen dat je op papier die dag niet veel geschreven hebt. In werkelijkheid heb je echter een flink proces aan denk- en herschrijf werk uitgevoerd.

Vraag: Wat vind je de leukste opdrachten?
Leuke vraag! Vooral technische uitdagingen waarbij ik eerst een groot vraagteken had. Gaandeweg komen er toch altijd goede ideeën.

Soms krijg je als programmeur tunnelvisie: je ziet een probleem, maar de oplossing niet. Wat mij vaak helpt is even wat frisse lucht pakken. Het komt weleens voor dat ik een wandeling maak of even 20 minuten ga hardlopen. Wanneer ik terug kom achter de laptop, blijkt je probleem toch niet zo groot te zijn en heb je het zo opgelost. Aan het eind van de dag is dat toch het mooiste.

Ook een pluspunt trouwens: je kunt je tijden best flexibel opstellen. Wanneer je bijvoorbeeld een uurtje eerder begint, kun je er ook voor kiezen om even wat vaker te pauzeren.

Software developer bij Simulise: dit is hoe

Ben of ken je de persoon? Die het stokje van Jesse over gaat nemen? Lees hier meer over de functie en stuur Hans van Vlaanderen een mail naar [email protected]. Natuurlijk kun je ook altijd bellen naar +31 85 401 35 36

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.