Alle blogs...

In Simulise plaats je makkelijk documenten uit de cloud

Door Hans van Vlaanderen — 12 Dec, 2018

Wie met Simulise werkt kan sinds de zomer direct én makkelijk portfolio-documenten uploaden ‘vanuit de cloud’ (Google Drive, One Drive, Dropbox). Daarmee komt Simulise tegemoet aan de vraag van scholen. Ron Giesbergen is schoolopleider, onderwijsontwikkelaar en geeft biologie op het Casparus College in Weesp. Op zijn school werken leerlingen met Chromebooks. Daarom is hij blij met de koppeling met Google Drive: ‘Leerlingen moesten eerst via een omweg documenten in Simulise plaatsen. Nu kan dat met één klik.’

Wat levert de koppeling van Simulise met Google Drive op?

‘Op het Casparus College gebruiken we Chromebooks en we beschikken over twee vaste computerlokalen. Als leerlingen voorheen een document in hun portfolio op Simulise wilden plaatsen, moesten ze het document eerst van Google Drive afhalen en op een vaste schijf zetten. Daarna konden ze het pas in Simulise plaatsen. Sinds de koppeling met Google Drive hoeft dat niet meer. Ik ben daar heel blij mee, want we willen dat leerlingen alles in Google Drive plaatsen. Zo is de kans klein dat documenten kwijtraken.’

Waarom gebruiken jullie Simulise op het Casparus College?

‘We zijn op school al een tijd bezig met competentiegericht leren en rubrics, maar het was lange tijd vooral iets van docenten. We willen dat leerlingen meer eigenaarschap over hun leren krijgen en dat competenties meer gaan leven. We werken op school met portfolio’s en docenten voeren regelmatig portfoliogesprekken met leerlingen en ouders. We waren op zoek naar een raamwerk hiervoor en ontdekten Simulise.’

Competenties in beeld

‘In het verleden waren competenties voor leerlingen iets vaags. Door Simulise krijgen portfoliogesprekken meer betekenis en worden competenties of vaardigheden met rubrics in beeld gebracht. Voorheen gaven leerlingen presentaties met PowerPoint. Ze borduurden voort op een oude PowerPoint of vertelden precies hetzelfde als de keer daarvoor. Met Simulise kunnen leerlingen hun opdrachten laten zien, reflecteren op hun werk en de voortgang in competenties tonen. Zo krijgt iedereen een veel completer beeld van de vorderingen van een leerling en krijgt een portfoliogesprek meer diepgang.’

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.