Alle blogs...

Meer doen met vaardigheden!

Door Hans van Vlaanderen — 27 Jan, 2018

Omdat het dagelijkse werk op school al druk genoeg is, wil je niet te veel tijd kwijt zijn aan 'randzaken' als tools en administratie. Daarom maken we het online portfolio graag zo makkelijk mogelijk:

  • Wist je dat je nu ingeleverde opdrachten kunt bevriezen? Zo weet je precies hoe de opdracht er op het moment van inleveren uitzag. De leerling kan wel een kopie maken waar je na het inleveren nog aan verder kunt werken.
  • Als docent kun je meerdere competentiediagrammen aanmaken. Dat betekent dat je per categorie (bijvoorbeeld 21st century skills of LOB vaardigheden) een eigen diagram kunt aanmaken en bekijken. Handig!
  • Leerlingen kunnen in hun portfolio zelf een pagina samenstellen en kiezen aan wie ze die laten zien. Maak eenvoudig een deelbare link aan (eventueel met wachtwoord) en deel je werk met de buitenwereld net zolang als jij dat wilt. Leuk om aan trotse familieleden, stagebegeleiders of andere ge├»nteresseerden te laten zien!
Vaardigheden zijn overal

Vaardigheden zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs, en steeds meer scholen ontdekken dat het meten van vaardigheden het onderwijs ook echt completer maakt. De komende tijd gaat het Rietveld Lyceum, De Leeronderneming, het Casparus College, Hogeschool Windesheim en Scholengemeenschap de Pantarijn aan de slag met het portfolio van Simulise. Veel succes allemaal!

Gebruikt jouw school nog geen portfolio maar ben je wel benieuwd of het iets voor jullie is? Laat van je horen! We geven je graag advies hoe jouw school op een makkelijke manier vaardigheden inzichtelijk en meetbaar kan maken.

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.