Alle blogs...

Vertrouw jij je leerlingen?

Door Hans van Vlaanderen — 15 Nov, 2017

We moeten het er even over hebben: fraude!

Bij elke opdracht die ze maken, kunnen leerlingen informatie over dat onderwerp opzoeken op internet. Mooi natuurlijk dat er zoveel kennis beschikbaar is, maar plagiaat ligt altijd op de loer. En de ernst van het plagiaat kan variëren van 'inspiratie' tot simpelweg het kopiëren van andermans werk.

Die verleiding snappen wij best. Het is daarom belangrijk om leerlingen en studenten te leren om met informatie om te gaan. Want ook buiten school, in een vervolgopleiding of later in hun carrière zullen ze met bronnen op internet te maken krijgen. Hogescholen en universiteiten hebben vaak een streng fraudebeleid en plagiaat wordt streng bestraft. Het is daarom belangrijk om leerlingen zo vroeg mogelijk te leren hoe ze (online) bronnen moeten beoordelen en hoe ze zorgvuldig om kunnen gaan met andermans werk.

Vertrouwen of controle?
Hoe jullie school ook met plagiaat omgaat, we bieden je graag de mogelijkheid om het werk van de leerlingen te checken. We hebben de meest vooraanstaande software op het gebied van plagiaat toegevoegd aan Simulise. Met Urkund kun je een document van een leerling uitgebreid scannen op plagiaat. Het geeft je de bronnen die geheel of gedeeltelijk overeenkomen met onderdelen van het werk van de leerling. Als docent bepaal je zelf of het plagiaat is of niet. Jij houdt de regie, Urkund helpt je alleen een handje.

Hoe gaat jullie school om met plagiaat? Zijn jullie streng of coulant? Zijn jullie leerlingen bewust van de risico's? Wij zijn benieuwd!

Neem vast een kijkje in Urkund in het portfolio van Simulise.

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.