Alle blogs...

Wil jij met mij? Zullen we samen doen?

Door Hans van Vlaanderen — 26 Jun, 2017

Samenwerken is één van de belangrijkste 21st Century Skills, maar tegelijkertijd ook eentje die je niet zomaar onder de knie hebt. Daarom is het belangrijk om leerlingen op zoveel mogelijk momenten samen te laten werken.

Eén van de voordelen van een digitaal portfolio is dat leerlingen betrokken zijn bij elkaars werk. Dat betekent: commentaar geven op elkaars blogs, opdrachten en presentaties, maar ook echt intensief samenwerken. En dat kan nu nog makkelijker.

We hebben de feedback van de scholen serieus genomen. Daarom kun je vanaf nu met meerdere portfoliohouders aan één artikel of blog werken.

Door een werkgroep te koppelen aan je blog krijgen alle leden van de werkgroep een uitnodiging om mee te werken. Als ze deze accepteren verschijnt hun naam en afbeelding onder de blog. Het gedeelde artikel staat direct bij iedereen in het portfolio. En ook elke update van het artikel is meteen zichtbaar.

Is de samenwerking afgerond? Dan kun je je terugtrekken uit de samenwerking. Het artikel blijft wel gewoon in je portfolio staan. Je kunt er dan in je eentje verder aan blijven werken.

Door deze nieuwe functionaliteit is het heel eenvoudig om het samenwerken vaker te integreren in je lessen. Terwijl leerlingen zich richten op de opdracht, oefenen ze ongemerkt ook het samenwerken.

Wil je meer weten over samenwerken in Simulise? We horen het graag van je!

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.