Alle blogs...

Meer onderwijsvernieuwing: Simulise 4.5

Door Hans van Vlaanderen — 10 May, 2016

Bij Simulise zijn we altijd bezig om Simulise steeds beter te maken. En als we dan weer verbeteringen hebben willen we natuurlijk niet wachten met het delen ervan met al onze gebruikers.

Zo ook nu, we hebben weer mooie nieuwe functies opgenomen in Simulise en een aantal bestaande functies verbeterd.

Zoekfunctie

Het zoeken naar personen in je school of binnen je groep is aan Simulise toegevoegd. Op elke pagina staat nu aan de bovenkant een klein vergrootglas dat de mogelijkheid geeft iedereen te vinden. Je kunt nog fine-tunen op studenten, docenten of alleen externen. Of alleen binnen je eigen groepen.
Nu is iedereen vindbaar en kun je altijd het portfolio en het profiel van anderen bekijken.

Persoonlijk profiel

Over profiel gesproken; We hebben ook de profielpagina’s aangepast. Je ziet nu de activiteit en de behaalde badges van iedereen. En een directe link naar het portfolio van deze persoon. Zowel naar docenten- als studentenportfolio’s. Natuurlijk zie je daar ook de berichten, likes, favorieten en gegeven comments van iedereen.

Groepen

We hebben groepen behoorlijk aangepast. Studenten vinden elkaar in de groepen waarin ze door de school zijn geplaatst. Maar natuurlijk kan iedereen ook nog steeds zelf groepen aanmaken. En aan deze groepen kunnen nu ook opdrachten worden gekoppeld door aangewezen docenten. Dit maakt het toewijzen van (extra) opdrachten nog flexibeler. Groepen bieden naast opdrachten ook het delen van bestanden en taken mogelijk.

Portfolio

We hebben het portfolio qua lay-out aangepast. Het ziet er nu met de foto’s en de navigatie aan de rechterkant prettiger uit. En meer in lijn met wat je gewend was van de community. Daarnaast zit er nu een handige zoekfunctie in het portfolio zodat iedereen altijd snel het juiste artikel kan vinden!

Rondleiding door Simulise

We hebben ook een prachtige rondleiding aan onze demo-omgeving toegevoegd. Natuurlijk heeft Simulise al een geavanceerde HELP-functie. Maar de rondleiding doet meer. Het neemt je aan de hand en vertelt wat je moet doen om echt alles uit Simulise te halen. Natuurlijk niet meer nodig voor bestaande gebruikers maar wel erg prettig voor alle nieuwe gebruikers. En daar worden er de komende tijd weer veel van verwacht!

Met het uitkomen van Simulise in de nieuwste versie 4.5 hebben we veel van de wensen van bestaande en nieuwe gebruikers ingevuld. Alle input voor de vernieuwing van Simulise komt altijd van onze gebruikersgroep. We spreken onze gebruikers natuurlijk regelmatig en jaarlijks leidt dit tot een product-roadmap die we delen met iedereen die Simulise gebruikt. De roadmap 2016 concentreert zich op gepersonaliseerd leren, planning en portfolio voor het leven.

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.