Alle blogs...

We komen met versie 4.0!

Door Hans van Vlaanderen — 16 Oct, 2015

We zijn continue in ontwikkeling en brengen nu de vierde versie van ons portfolioplatform uit!

Met versie 4 bieden we vele nieuwe functionaliteiten die voortkomen uit de vele gesprekken met gebruikers van Simulise. Hiermee maken we Simulise beter, gebruikersvriendelijker en uitgebreider dan welk ander portfoliosysteem dan ook. Onderstaand een greep uit de nieuwe mogelijkheden:

Thema’s

Simulise is bedoeld om door middel van Thema’s opdrachten voor leerlingen klaar te zetten. Deze Thema’s kunnen in versie 4 nog beter worden vormgegeven. Er is nu een extra rapportage waarbij docenten van een gehele klas of groep kunnen zien wat de status en/of voortgang is van de verschillende thema-opdrachten. Daarnaast kan per docent én leerling worden bepaald of deze zelf Thema’s mag ontwikkelen. De Thema’s worden gekoppeld aan te behalen competenties of criteria. Het behalen van criteria op één van de drie niveaus kan worden beloond met een gouden, zilveren of bronzen Badge.

Nieuw is ook dat ingeleverde thema-opdrachten zichtbaar blijven voor docenten, ook nadat deze zijn beoordeeld. Dit zorgt ervoor dat Thema’s ook als inlevermap kunnen worden gebruikt omdat de ingeleverde stukken in het dossier van de leerling opgeroepen kunnen worden.

Portfolio

Het portfolio van Simulise is grondig aangepakt en biedt nu de mogelijkheid voor studenten om zelfstandig uit te werken hoe de thema-opdrachten worden uitgevoerd. De uitwerking van de opdracht vindt plaats door middel van blogs die binnen Simulise, in een community-stream à la Facebook of Twitter, worden getoond aan medeleerlingen. Medeleerlingen, docenten én hiertoe uitgenodigde externe begeleiders kunnen in de stream feedback en likes geven op de blogs. Hierdoor ontstaat een levendige community waarin leerlingen, docenten en het externe bedrijfsleven elkaar helpen om tot een maximaal resultaat te komen.

Learning Analytics

Op verschillende nieuwe wijzen is het nu mogelijk om bij te houden hoe studenten (en docenten) zich gedragen in Simulise. Hoe vaak heeft men ingelogd, hoe vaak is er geblogd of wat doe je met commentaar van anderen? Voor al deze zaken en meer kun je nu doelen instellen per periode en zo de activiteit van alle gebruikers meten. In een actieve community leren studenten tenslotte meer!

Hamburger

Onze Hamburger ofwel de Burg-o-meter is aangepast en is nog smakelijker geworden met echte spekjes. Wil je hier meer over weten? Bel ons maar!

English

And from now on Simulise is available in English! We translated the whole system for all our foreign customers. And this is just the start, Wir werden auch bald kommen mit einer deutschen Übersetzung...
Ook vertalingen per organisatie is nu mogelijk en de gebruikers kunnen zelf aangeven in welke taal ze Simulise willen gebruiken.

Meer weten?

Bel of mail ons en we laten alle oude en nieuwe mogelijkheden graag vrijblijvend zien!

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.