Alle blogs...

Ervaring van de Nieuwste Pabo

Door Niels Roos — 27 Feb, 2015

Een digitaal portfolio dat helpt bij de ontwikkeling van studenten én bij het zichtbaar maken van die ontwikkeling? Een portfolio dat (zowel technisch als onderwijskundig) voor studenten en docenten doet waaraan zij behoefte hebben? De Nieuwste Pabo (dNP) in Sittard zette een digitaal portfolio op via Simulise dat ervoor zorgt dat studenten gemotiveerd zijn in het bijhouden van hun portfolio.

Visitekaartje, communicatiemiddel, feedbackinstrument en meer

Studenten zijn vrij het portfolio zelf vorm te geven en er iets van te maken dat bij hen past en waar ze na hun studie ook nog wat aan hebben. Docenten kunnen met het digitale portfolio beter en sneller zien wat er speelt bij de studenten en daardoor tijdig ingrijpen als dat nodig is. Studenten zoeken de interactie op via het portfolio. Ze reageren op elkaar en komen zo samen met medestudenten en docenten tot inhoudelijke discussie. Ook feedback geven gaat gemakkelijk in het portfolio. Studenten krijgen feedback op hun ontwikkelstappen, van medestudenten en docenten. Vandaag deel vier in onze serie over innovatie-experimenten bij pabo’s in Nederland.

Bekijk de projectbeschrijving van de Nieuwste Pabo

Bekijk de docentenhandreiking van de Nieuwste Pabo

Bron: http://innovatie.kennisnet.nl/wat-zijn-de-ervaringen-van-de-nieuwste-pabo-met-hun-gepersonaliseerde-digitale-portfolio/

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.