Alle blogs...

Lancering interactieve kennis- leeromgeving Simulise

Door Annemarie Cooper — 11 Sep, 2013

Zoetermeer, 11 september 2013 –  Simulise is een kennis- leeromgeving voor onderwijsinstellingen en bedrijven. Door het gebruik van gamification elementen in combinatie met de 21st Century Skills worden gebruikers gestimuleerd en geïnspireerd om te werken en leren. De resultaten die een gebruiker in het systeem boekt worden gebruikt om de ontwikkeling per gebruiker bij te houden en te analyseren. Op deze wijze worden onze gebruikers zo compleet mogelijk ondersteund om adaptief deel te nemen aan het onderwijsleerproces.

Flexibel en efficiënt

Simulise ziet in toenemende mate het belang van het aansluiten van een kennis- leeromgeving op de onderwijskundige visie van de onderwijsinstelling. Een kennis- leeromgeving moet niet als een ‘blok beton’ geïmplementeerd worden.

“Afgelopen maanden bouwden we samen met Simulise aan een leernetwerk ‘Schrijven Kun je Leren’ waarin (aanstaande) leerkrachten, docenten en onderzoekers samenwerken aan de verbetering van het onderwijs in het schrijven van teksten. De omgeving die Simulise bouwt is flexibel, gebruiksvriendelijk en eigentijds. Korte lijntjes en snelle reacties maakten het mogelijk dat bijzondere wensen snel werkelijkheid werden.” – Aldus Eric Besselink – Iselinge Hogeschool.

Belofte van Simulise

We streven samen met onze klanten naar een kennis- leeromgeving waarin trends direct onderwijskundig toegepast kunnen worden. We zoeken continu naar functionaliteiten tussen de fysieke onderwijsleeprocessen (praktijk) en virtuele onderwijsleerprocessen (online).

Experimenteren met Simulise

In 2012 hebben verschillende onderwijsinstellingen en bedrijven geëxperimenteerd met de interactieve functionaliteiten van Simulise. Het project ‘Het leren van de toekomst’ vanuit Kennisnet heeft de vraag naar onder andere een vernieuwd learning portfolio aangetoond. Mede dankzij de succesvolle pilot trajecten met Hogescholen lanceert Simulise haar versie nu ook voor het voortgezet onderwijs!

Een kennis- leeromgeving kan pas echt succesvol ingezet worden wanneer deze is afgestemd op de visie van een onderwijsinstelling of bedrijf. Simulise start regelmatig  nieuwe pilot trajecten Bent u enthousiast geworden na het bekijken van onze website en het lezen van dit persbericht, of wilt u gewoon meer weten over Simulise? Neem dan contact op!

Vraag een demo-account aan!

Ben je als school geinteresseerd in de mogelijkheden van Simulise? Je kunt met een demo-account alle mogelijkheden van Simulise zelf proberen.